Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Barnen har hittat mystiska grejer"

Annons

Det är en härligt vacker onsdag. Barnen på Norslundsskolans förskola och lågstadium har Tarzan-dag. Det handlar om en heldag ute i skogen, mitt i övningsområdet.

- Detta är en tradition som vi haft i många år. Visst känns det lite olustigt i bland. Men vi håller oss här intill elljusspåret. Detta är ett område som vi gått igenom tillsammans med militären. Här ska det vara säkert. Men vi går inte dit, eller dit, eller dit, säger Monica Dahl-Wiklund och pekar åt olika väderstreck.

Hennes kollega Doris Rudert, som är fritidspedagog berättar att de faror som kan finnas på övningsområdet är något man brukar tala om på skolan.

- Det är oftast hit vi brukar gå. Här känner vi oss säkra, Men vi talar hela tiden om för barnen att det inte får röra något som de eventuellt hittar på marken, säger Monica Dahl-Wiklund.

Sedan minns Monica tidigare händelser, när barnen kommit springande med, som hon säger, mystiska grejor.

- Personligen brukar jag inte springa på stigar i övningsområdet när det är dags för mig att träna. Jag vågar inte. Det blir andra spår för mig.

Lite längre norrut inom övningsområdet kommer Olov Westerberg, nybliven polispensionär, farande på cykel. Han har läst FK:s artiklar och reagerat.

- Ja, över att det skulle handla om ett område så nära bebyggelsen. Men samtidigt måste man komma ihåg att Myran används bland annat som parkeringsplats till Svenska skidspelen och det har gått bra, säger Olof Westerberg, som genom sitt skytteintresse ofta vistas i övningsområdet.

- Jag är inte rädd. Men jag rotar naturligtvis inte i saker man ser på marken. Annars tycker jag inte det är så bråttom med att sanera Myran. Golfbanan är väl inte så viktig, säger han.

Kjell Eriksson och Roger Gustavsson reparerar delar av en skjutbana i övre övningsområdet.

Kjell Eriksson, som efter många års arbete på regementet nu arbetar åt fastighetsbolaget Vasallen, säger att han inte alls är orolig över att gå omkring på området.

Han får medhåll av kollegan Roger Gustavsson, som jobbar på Fortifikationsverket.

- Jag tror att problemet uppstår om man börjar gräva i jorden. Där kan det mycket väl finnas gamla granater.

ANDERS HANSSON

Mer läsning

Annons