Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Barnen fortfarande evakuerade

Annons

Också i går var barnen och personalen på Viken evakuerade.

- Det är jättebökigt i och med att vi inte vet när vi kan använda lokalerna igen. Vi får ta en dag i taget och det är svårt att planera när det är så här ovisst, säger Marie Ahlholm Hanefors, rektor på Hosjöskolan.

Sammanlagt tvingades i måndags ett 80-tal barn i åldern sex till tio år evakueras från Viken på grund av den starka thinnerliknande lukten från avloppen, som upptäcktes i samband med xylenläckaget på Rötmotaverken.

I går kunde eleverna från Viken vara i andra skollokaler då en annan grupp elever hade friluftsdag, men bibliotek och matsal fick också användas som klassrum. Och Marie Ahlholm Hanefors förväntar sig att Viken-eleverna kommer att vara evakuerade också i dag:

- Jag var nere i morse och det luktade fortfarande. Det som gäller är att lokalerna ska börja användas först när doften har försvunnit helt, sade hon i går till tidningen.

Förutom att avloppsbrunnarna spolats med vatten ute på gatan, har också kranarna inne i skolan fått stå och rinna för att den thinnerliknande lukten ska försvinna.

Innan lokalerna tas i bruk ska miljökontoret kontrollera att de åter kan användas.

ANN-SOFIE MASTH

Mer läsning

Annons