Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Barnböcker delades ut på biblioteket

Annons

Vid träffarna fick föräldrarna information, man visade biblioteket och därefter blev det fika. Ungdomsbibliotekarien Christina Johansson höll i arrangemanget.

Det här besöket är ett samarrangemang mellan barnhälsovården i Malung och Malungs kommunbibliotek. Den 18 maj kommer en liknande grej att göras i Sälen och Transtrand och då kommer barnen där att få sina böcker. Den 28 maj är turen kommen till Lima och Rörbäcksnäs och här är det barnhälsovården i Sälen och Lima som är med i arrangemanget.

Bokgåvorna är ett led i det landstingsstödda föreskoleprojektet "Läs och lek, lyssna och berätta" och syftet är att bidraga till små barns tillgång till läsupplevelse för att främja deras språkutveckling och fantasi.

Förutom Malungs kommun deltar ytterligare tre dalakommuner i projektet.

Förutom gåvor till de allra minsta barnen arbetar Malungs kommunbibliotek med gåvoböcker till sjuåringar i anslutning till författarbesök. Dessa besök har pågått sedan slutet av 1980-talet. Författare som gjort besök är bland annat Håkan Jaensson, Lars Klinting, Anna Höglund, Viveca Lärn, Rose Lagercrantz, Petra Szabo, Aino Trosell, Gunilla Borén, Monica Zak, Ulf Stark, Ebbe Schön, Mikael Engström, Janne Ollars och Boel Werner.

Sagostunder är också något som har funnits i många år för barn i åldern fyra till sex år och i dag berättas det sagor varje vecka på tre ställen i Malungs kommun. Sagoberättare är Christina Johansson och medverkar gör vid dessa tillfällen också musiker Hars Åke Hermansson då man har träffarna i Malung och i Transtrand Marlene Jernberg och i Yttermalung Inger Würth.

Till våren kommer det också att bli möjligt för förskolor i Malungs kommun att låna temalådor vid kommunbiblioteket i Malung.

SÖREN HAGA

Mer läsning

Annons