Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Barn sprang in pengar till barn

Annons

I går fanns Margit och Erik på plats på skolgården för att ta emot pengarna.

- Ni är helt underbara, det är helt fantastiskt, säger en rörd Margit Rapp, när hon tar emot checken på skoltrappan, med jublande elever i bakgrunden.

- Nu har vi pengar till novemberresan, det kostar ungefär 50 000 kronor per resa till Lettland med alla transportkostnader, berättar Margit, som beklagar att hon inte var hemma i september när eleverna sprang in pengar.

- Jag hade ett bra skäl, vi var i Lettland med en en fullpackad långtradare med grejer, bland annat skor, från den stora insamlingen vi hade tillsammans med tidningen, säger Margit.

- Jag berättar för folket i Lettland hur duktiga elever det finns här på Östra skolan i Falun.

- Ni är alla delaktiga för att många barn får en lite drägligare tillvaro, säger Margit.

Det var åttonde året i rad som eleverna på skolan samlade in pengar genom att under en förmiddag på höstkanten gå eller springa ett antal kilometer.

Eleverna har själva fixat sponsorer som betalar ett visst antal kronor för varje kilometer som eleverna avverkar.

- Jag sprang tio varv, det gav ungefär 400 kronor, berättar Johan Anders Wallin, 11, som tillsammans med skolans elevrådsordförande Annika Larsson överlämnade checken till makarna Rapp.

- Ni är lika duktiga varje år, berömmer läraren Ingalill Tiselius, huvudansvarig för den fina insatsen som Östra skolans elever gör.

LILLIS ÅKERBLOM

Mer läsning

Annons