Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Barn lär om rovdjur

Annons

- Vi har ju som bekant fyra vargrevir som berör vår kommunen och länsförbundet bokade Svenska naturskyddsföreningens utställning som visas nästa vecka i Rättviks kulturhus. Utställningen kommer till några andra platser i länet, bland annat några skolor, säger Lennart Embro, styrelseledamot i Rättviks naturskyddsförening.
- Det ska bli roligt att höra vad barnen tycker om rovdjuren. De får till exempel rösta på sitt favoritrovdjur, en kotte per röst. Kottarna läggs i ett rör och det djur som får mest kottar vinner.
- Utställningen är en upplevelseutställning med information och frågor kring rovdjuren. I vår kommun är ju rovdjursdebatten ganska intensiv så vi från naturskyddsföreningen ville informera på vårt sätt om rovdjuren. Alla är väkomna, även vuxna, men utställningen vänder sig till barn och ungdomar, säger Lennart.
I samband med utställningen genomför naturskyddsföreningen i Rättvik en medlemsvärvningskampanj. Boken I vargens spår och mjukisvargar delas ut bland de nya medlemmarna.
Naturskyddsföreningen söker också skolklasser som vill vara vargungefadder.
- Vi önskar att även yngre engagerar sig mer och får möjlighet att ta reda på hur vargen lever, hur den fungerar och så vidare. Genom att studera vargen närmare, i grupparbeten till exempel, kan klasserna följa just "sina" vargar. Eleverna kan följa med ut och spåra varg och de kan rita eller måla vargar. Bland teckningsbidragen tänkte vi lotta ut en resa till Orsa Grönklitt, säger Lennart Embro.
Till världsnaturfondens utställning hör en informationsbroschyr som också kommer att finnas tillgänglig på kulturhuset.
Katarina Cham
0248-130 05
katarina.cham@daltid.se

Mer läsning

Annons