Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Barken konferens till salu?

Annons

Nils Aittamaa köpte anläggningen i Gladtjärn av Svenska Metallindustriarbetarförbundet på våren 1998 för cirka 3,5 miljoner kronor. Det som varit Metalls kursgård blev Barken konferens.

Under flera år har det förekommit spekulationer om att anläggningen skulle vara till salu. Men Nils Aittamaa vill inte bekräfta att så skulle vara fallet denna gång. Enligt uppgift finns det flera spekulanter som har tittat på anläggningen.

Nils Aittamaa förneka ratt han skulle ha fört samtal med någon spekulant, men medger att bara det blir rätt pris så är han intresserad av att sälja. Men vad som är rätt pris är inget han vill berätta.

- Det gör jag den dagen det finns en spekulant, säger Aittamaa.

En av de spekulanter tidningen varit i kontakt med uppger att priset skulle vara cirka 8,5 miljoner kronor, men att det inte är intressant med tanke på att omsättningen i företaget bara skulle vara cirka 3,5 miljoner kronor.

Bland de som nämnts som spekulanter är förre Vanbokrögaren och numera ägare till Högbyns skicenter och Brukshotellet i Fagersta, Glenn Tammemägi.

- Jag är inte intresserad, det är fullt upp med de två verksamheter som jag har i dag och Brukshotellet köpte jag så sent som i våras.

En annan av de som nämnts är förre kocken på Gladtjärn, Petri Karokorpi. Han är i dag ägare till Ramnäs konferens, tidigare ABF-gården.

- Jag känner inte till om det skulle vara till salu, men jag är i varje fall inte spekulant, säger Petri Karokorpi.

Dessutom har ytterligare en handfull namn nämnt som eventuella spekulanter på Barken konferens. Men de flesta vill inte prata om det hela överhuvud taget.

SVEN THOMSEN

Mer läsning

Annons