Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bärkehus redovisar ett överskott på 4,8 miljoner

Annons

Vid fredagens styrelsemöte i Bärkehus kunde styrelsen konstatera att bolaget klarat att hålla de nyckeltal för exempelvis driftkostnader som ingår i uppgörelsen med bostadsdeligationen.

I den uppgörelsen ingår det också att Bärkehus ska riva närmare 500 lägenheter och detta ska vara genomfört till slutet av 2004.

Nu har det dock visat sig att befolkningsminskningen inte är lika snabb som beräknat och därmed går det inte att riva i den takt som planerat.

Klart är att 90 lägenheter i kvarteret Solrosen, Nordlandervägen och Hovslagargatan, ska rivas under året. Det finns ett 30-tal hyresgäster kvar i husen, men de tror Bergkvist att de kommer att flytta under året. Det som återstår är 30 lägenheter i Granholmen, Hovslagargatan 28 och 30, sex lägenheter på Nya Ågatan 26 och slutligen åtta lägenheter på Kurbergsvägen 9.

-Vi kommer att kontakta kommunen i första hand och i förlängningen bostadsdeligationen om att få skjuta lite på planen för dessa hus, säger Rolf Bergkvist.

Han vill flytta fram planen ett år till en början och visar det sig att det finns behov av lägenheterna låta dem vara kvar.

-Vi klarar inte att riva dem innan årsskiftet.

Styrelsen beslutade att göra en rad investeringar under året. Husen på Vasagatan 22, 24 och 26 har fått nya tak och det pågår ett stambyte. Där kommer investeringarna att fortsätta med nya fönster, renovering av fasaderna och nya balkonger.

Även i Söderbärke ska bolaget investera, det handlar fyra hus på Hedgatan och Tornvägen. Där ska badrummen renoveras och taken bytas.

-Totalt ska vi investera cirka 30 miljoner kronor under året, berättar Bergkvist.

Sammantaget ser framtiden mycket ljus ut för Bärkehus.

-Kan vi hålla den här nivån på resultatet under några år så kan vi göra omfattande investeringar i vårt bestånd, framhåller Bergkvist.

SVEN THOMSEN

Mer läsning

Annons