Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bärkehus hyror - klara i dag?

Annons

I onsdags satte sig Bärkehus ner tillsammans med hyresgästföreningen. På dagordningen fanns ett enda ärende, 2007 års hyror.

Parterna har visserligen rent fysiskt lämnat förhandlingsbordet. Men i praktiken kan de nya hyrorna finnas på pränt redan i dag, fredag.

Bärkehus gick in i matchen med ett hyreskrav på 2,2 procent. Vd:n Rolf Bergkvist lade dessutom till att budet var prutat och klart.

Hyresgästföreningens förhandlare Anders Kvist skrinnade för sin del ut med förbundets krav, sänkta eller åtminstone frysta hyror.

Där finns också gapet mellan parternas utgångsbud, från sänkta till höjda hyror med 2,2 procent. Det senare skulle motsvara 79 kronor mer i månaden för en normaltvåa på 57 kvadrat.

Bergkvist vill för egen del inte föregå utgången av förhandlingen:

- Men vi föredrar att göra upp lokalt, det känns faktiskt inte ens seriöst att "våra" hyror ska förhandlas fram i Stockholm.

Hur nära parterna är en uppgörelse vill Rolf Bergkvist inte kommentera. Han påpekar dock att bolaget "går bra" och att resultatet går tillbaka till hyresgästerna i form av renoveringar.

Ditt utspel om "prutat och klart", gäller inte det längre?

- Tja, det får betraktas som det var, ett utspel. Man går ju inte till förhandlingsbordet med ett låst läge.

Rolf Bergkvist gläntar i varje fall lite på locket. Han kan sträcka sig till är att kravet från bolagets sida i varje fall inte lär ligga över 2,2 procent, snarare lägre.

Anders Kvist kommenterade för sin del förhandlingen så här:

- Vi ser med tillförsikt på fortsättningen.

I dag väntas hyresgästföreningen svara på Bärkehus bud.

- Vi får se om vi kan sätta oss ner och underteckna avtalet, säger Rolf Bergkvist.

HARRI KRIIKKULA

Mer läsning

Annons