Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Barbro Liss

Annons

Livet är bra orättvist. En oerhört stark ljuslåga, har plötsligt slocknat.

Något för mig helt ofattbart, har plötsligt hänt. Barbro Liss har somnat in.

Barbro var inte som alla andra, hon hade något speciellt.

Mina minnen av Barbro är framför allt från mina år på Smedbergsskolan i Vansbro. Under de åren arbetade hon i vårt uppehållsrum/cafeteria. Varje dag mötte man, en alltid lika glad Barbro, med leende på läpparna. Jag skulle kunna säga att Barbro var hela skolans bästa vän. Hon visste nog det mesta, om de flesta. Alla var välkomna till henne, hon öppnade sin famn för alla och då menar jag verkligen alla. Hade man frågor eller problem, så var det oftast Barbro som man öppnade sig för. Hon fanns alltid där. Hon dömde aldrig någon för det man gjorde/gjort, hon försökte istället få en att komma in på rätt spår igen. Det var skönt att veta att hon fanns "där nere". Kom man till skolan och var trött, eller less på lärare eller läxor, kunde man gå ner till Barbro och prata. Man visste att hon alltid ställde upp. Hon var alltid på toppen humör och räddade ens dag. Ofta efter en pratstund var problemen borta. Hon lyckades vända allt till något positivt, glädjespridare som hon var.

En annan sak som denna underbara människa lyckades med, något som inte ens skolans "tuffaste" lärare lyckades med, var att ta ner skolans busar på jorden. För Barbro hade man respekt. Det som ingen annan lyckades med, det gjorde Barbro. Hon var verkligen speciell.

Minnena är många. Dessa ska jag ta med mig i livet. Blir jag ledsen, ska jag tänka på Barbro. Då blir jag glad. Hon var alltid det.

Jag är säker på att Barbro är en av alla himlens stjärnor, som sitter där uppe och kollar ner på mig och alla andra. Hon kommer att se till så att vi sköter oss även i fortsättningen. Dessutom, är jag säker på att hon är den av himlens alla stjärnor, som lyser starkast.

EMMA ENSTRÖM

Mer läsning

Annons