Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Barack spräcker budget

Annons

Tekniska nämnden ligger för närvarande på ett samlat minus på över en miljon kronor, på grund av att kommunen för närvarande nyttjar baracker för skola och barnomsorg i Älvdalen, Åsen och Idre. Kostnaderna är inte budgeterade inför det här året.

- De lokalerna står för ungefär hälften av tekniska nämndens underskottet på 1,2 miljoner, medger tekniske chefen, Anders Bernhardsson.

I Idre är situationen speciell då baracken står på Bergsskolans tomt. Samtidigt finns det tomma lokaler i Bergsskolan.

- Det är ingen bra miljö för barnomsorg, förklarade rektor Willy Johansson i vintras.

Vad som felas i Bergsskolan, jämfört med den fängelseliknande baracken, är oklart. Klart är i alla fall att kommunens kostnad för baracken inte stannar på under en kvartsmiljon för det här året. Därtill kommer uppvärmning för både de tomma lokalerna i skolan och själva baracken.

Planer på att snygga till runt baracken har stoppats.

- Vi ska nu utreda miljön inne i Bergsskolan och se vad som krävs för att flytta in lokalerna för barnomsorgen dit, förklarar Anders Bernhardsson.

Förhoppningen är i så fall att kunna göra det under hösten och åtgärda lokalerna så att barnomsorgen kan flytta in de gamla skollokalerna till nästa sommar.

Det finns en uppsägningstid på sex månader så modulen blir kvar till nästa sommar, om det då går att flytta in verksamheten i Bergsskolan, förklarar Anders Bernhardsson.

Blir det då så att kommunen flyttar över dagsiverksamheten till de tomma skollokalerna, då har kommunen kastat en dryg miljon i sjön i hyra och monteringskostnader för baracken.

NISSE SCHMIDT

Mer läsning

Annons