Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bara vara trist i Leksand

Annons

Om Rättvik hade skött sin marknad lika snurrigt som Leksand, då hade ingen hittat dit. Det här är inte någon kritik till arrangörerna och entreprenörerna, utan en regelrätt snyting riktad mot kommunledningen.

Leksands marknad har flyttats runt på ett antal platser genom åren. De eldsjälar som lagt ner ideellt arbete med marknaden är uppgivna. Är det inte byggnation, karusellfientlighet, kulturkrockar eller ordningsfrågor så dyker det upp något annat i sista stund.

Om en marknad ska växa, måste man bestämma sig var den ska hålla hus. Att tycka att den inte passar på vissa platser, är detsamma som att idiotförklara en ansenlig del av befolkningen. Tema-marknader som Medeltidsmarknaden har sin charm och potential, men ett vanligt tivoli bidrar också till utbudet och mångfalden och ger också idrottsrörelsen en välbehövlig peng.

Ibland undrar man om det finns någon slags plan i Leksands kommun, som att: "Det får inte vara roligt i Leksand" - ingen Drakbåtsfestival, ingen rock och pop i gropen, kasta ut öltälten på industriområdena, inga karuseller där det finns timrade hus, och så vidare.

Hallå! Ska vi ha det så här? Ägarna till Sommarland har riktat en vädjan och ett erbjudande till kommunen: - "Utnyttja vår anläggning, låt oss samarbeta och hitta på något kul!", sade man på ett möte nyligen. Hoppas att dessa vidsynta gossar vinner gehör, och att de inte sugs ner i finkulturträsket i Leksand.

Billig mat?

Vem vill ha billig mat av dålig kvalitet? Tänk efter konsument! Närproducerat, obesprutat och obestrålat måste vara att föredra framför tyskt importerat av tvivelaktig kvalitet. Jag ryser när Ica gör reklam för sitt billiga märke Euroshopper. Inget jag skulle vilja lägga upp på tallriken till mitt barn. Lågt pris kan inte konkurrera med fräsch svensk mat från Dalarna.

JIMMY KARLSSON

Mer läsning

Annons