Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bara två kontrakt klara

Annons

- Vad som för närvarande är tecknat är en fyrarummare och en femma högst upp, berättar mäklaren Sören Hansson, som trots allt fortfarande är optimistisk.

- Ja, vi har ju ytterligare fem avtal som ligger ute. De som har dem har sagt att de har bestämt sig och om de skriver på har vi ju nästan nått halvvägs, fortsätter han.

Som tidningen tidigare omtalat krävs att 13 av de totalt 15 lägenheterna blir sålda. Det är en förutsättning om Riksbyggen ska kunna driva projektet vidare mot sin fullbordan.

Att det inte blir några garage i det tilltänkta huset är, enligt Hansson, en försvårande omständighet i sammanhanget.

Spekulanter som har bil hänvisas till Folkets hus-parkeringen alternativt parkeringen mellan busstationen och Storgatan. - Det är ett problem. Spekulanter till så pass dyra bostadsrätter som det här är fråga om ställer krav när det gäller bilarna och vill inte ha dem ute på stan. Många har dessutom ganska exklusiva bilar och vill inte riskera att de blir utsatta för åverkan.

- Men vi försöker hitta en lösning och har redan uppvaktat kommunalrådet Roger Stål och flera fastighetsägare om det här, fortsätter mäklaren som dock är väl medveten om att det råder stor brist på garageplatser i centrum.

Enligt en överenskommelse ska marknadsföringen fortsätta fram till årsskiftet. Det innebär att mäklarna har tio veckor på sig att uppfylla kvoten.

Därför blir det nu aktuellt med riktade insatser som vänder sig till köpstarka grupper utanför Västerbergslagen.

- Vi kommer att satsa på Stockholm och Mälardalen. Vi har sett tendensen att många vill flytta ut från storstadsregionerna till ett lugnt boende på landsorten.

- Här i Ludvika kan vi erbjuda ett attraktivt boende i en idyllisk småstad där det dessutom är nära till en vacker natur, slutar Hansson.

FREDDY NYLUND

Mer läsning

Annons