Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Bara" sju miljoner back för Dala Airport

Annons

Flygplatsbolaget kan lägga ännu ett förlustår till handlingarna. I höstas såg det ut att bli åtta miljoner back, nu stannar det preliminärt vid sju.

Bolaget begär att ägarna betalar ut förlusttäckningsbidraget, snarast möjligt, då bolaget har ont om kontanter i kassan. Likviditeten är "mycket ansträngd", enligt vd Lars Ivarsson.

För Borlänges del handlar det om drygt 2,6 miljoner. Att ekonomin blivit aningen bättre beror på att man försökt öka intäkterna, och på besparingar, bland annat på personal.

Under 2002 blev underskottet 5,2 miljoner, ägarna gick in och täckte hälften. Att inte hela underskottet täcktes är starkt bidragande orsak till bristen på kontanta medel idag.

Enligt Lars Ivarsson jobbar bolaget hårt för att få bättre ekonomi.

En hangar har sålts och flera andra lokaler försöker man få hyresgäster till. Dala Airport har anlitat en fastighetsbyrå för att få hjälp med uthyrningen.

-Vi måste få mer liv och rörelse på flygplatsen.

Samarbetet med Mora och bildandet av Dalaflyget AB är idag en stor osäkerhetsfaktor. Det är en hel del turbulens kring flyget i Mora och kommunstyrelsen där tar upp ärendet senare i februari.

-Jag hoppas innerligt att det löser sig med Dalaflyget, säger Lars Ivarsson.

-Det är viktigt för Dala Airport och för länet i stort.

JERRY BRODIN

Mer läsning

Annons