Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bara nästan klart

Annons

I flera år har Leksands kommun arbetat med att anlägga en Japanpark i kanten av sportfältet mot älvbrinken. Parken är tänkt som en vänskapsgest till japanska staden Tobetsu som är Leksands vänort sedan 1987.

750 000 kronor har kommunen satsat i parken och 250 000 kronor har länsstyrelsen Dalarna bidragit med. Nu är pengarna i det närmaste slut, men allt är inte klart till invigningen den 7 augusti i år.

50 000 kronor behövs till själva invigningsarrangemangen och ytterligare 150 000 kronor behövs för den sista finishen på parken. Bland annat ska ett litet japanskt hus byggas.

- Vi har hushållat med pengarna, men det är alltid svårt med sådana här projekt.

- Ingen av oss här har erfarenhet av att bygga en japansk park. Teruo Hakata på Tomoku hus i Insjön har varit ett ovärderligt bollplank, säger Lasse Nygård ordförande i Leksands vänortskommitté

Var ska ni få pengarna ifrån?

- Jag har haft kontakt med Nutek, länsstyrelsen, region Siljan, företagare kring Siljan och Leksands sparbank.

Kommer ni att få vad ni behöver?

- Det tror jag absolut, jag är optimist! Flera jag pratat med har varit positiva.

Vad händer om ni inte får pengarna?

- Då fortsätter jag bara att söka pengar på annat håll.

Invigningen blir av i alla fall?

- Självklart! Det kommer många fina gäster hit, bland annat från Japan. I samband med invigningen kommer det även att ordnas en Japandag med en mängd aktiviteter och det ryktas om att Japansk tv ska försöka komma hit och bevaka invigningen.

ANNKI HÄLLBERG

Mer läsning

Annons