Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Bara härsket valfläsk"

Annons

- Återigen har de matat oss föräldrar med härsket valfläsk. Vi har blivit nonchalerade i åratal, säger han.

Dagen före valet förklarade Leksands ledande parti, centern, att man var beredd att bjuda på fri dagisplats i det fall kommunen inte kunde ordna plats i bostadens närhet.

Men i förrgår sa bildningsnämnden nej till centerns frikostiga förslag och vallöftet rann ut i sanden.

- Centern har lovat det här utan att ens kolla upp förutsättningarna. Med andra ord var valfläsket härsket redan från början, konstaterar Torbjörn Thors som med sina fem raka frågor om barnomsorgen satte hård press på främst centerns Christer Swedhs dagarna före valet.

- Trots att förslaget var härsket vidhåller Swedhs att det var bra, det visar bara att han är inkompetent och att vi behöver någon annan på posten som bildningsnämndens ordförande, fortsätter Thors.

Enligt Thors är det inte första gången som han som småbarnsförälder i Siljansnäs känner sig blåst av politikerna. Inför framtida lösningar kräver han därför bättre kommunikation.

- Har de något i skallen så tar kommunledningen och kommer ut hit och frågar oss hur vi vill ha det. Vi vill föra en dialog så att det blir bra, och de tjänar ju på att ha våra önskemål med sig när de börjar rita på nya förslag.

- Kommunen har inte längre råd att komma med klumpiga lösningar. Som kommunmedborgare kräver jag att de ska vara professionella, fortsätter han.

Till sist, får man fråga hur du röstade efter att ha fått partiernas svar på dina fem frågor?

- Ja, jag röstade inte på centern i alla fall, vilket jag har gjort tidigare, för de har inte haft ett bra och professionellt uppträdande på det här området.

MAGNUS ROLANDS

Mer läsning

Annons