Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bara ett kontor blir kvar i Falun

Annons

Redan i vintras stängde Svensk kassaservice sina kontor i Enviken och Grycksbo. Nu har man sagt upp avtalen med sina kassapartners i Bjursås och Svärdsjö. Även matbutiken Willys i Norslund blir av med kassaservice, som stänger den 11 juni. Sista öppethållandet för kassaservice på Spar i Bjursås är den 2 juli.

- Förändringen där blir efterfrågad kassaservice via lantbrevbäraren. Vilket går till så att man ringer och berättar när man exempelvis vill hämta sina pensionspengar. Kunderna kommer att få noggrann information via postlådor och brevinkast. I Bjursås får hushållen läsa om den förändrade kassaservicen redan nu på fredag den 4 juni, säger Lena Döss kassaområdeschef från Falun till Särna samt i Västerdalarna.

Kunder som vant sig vid att sätta in och ta ut pengar samt betala räkningar via Ica supermarket i Svärdsjö där förändringen sker den 1 september erbjuds andra möjligheter.

- Hur förändringen blir i Svärdsjö är inte riktigt klart ännu. Det finns olika lösningar varav en är serviceväskor.

Alla har ju inte förmånen att ha lantbrevbärare, hur går det för dem?

- Alla kunder som vill får den här beställda kassaservicen. Även de som bor mitt i byn, intygar hon.

Anledningen till uppsägningarna med samarbetspartners är att kundunderlaget över disk har halverats på bara några år. De flesta sköter sina in- och utbetalningar via internet samt post- och bankgirot.

- Susanne Lind på Vägverket jobbar på en utredning. Den 6 maj kom en delrapport som nu är ute på remiss. I september går remisstiden ut och om allt går enligt tidsschemat kommer regeringen att i april nästa år kunna ta beslut om vem som ska sköta kassaservicen i framtiden. Det kommer att finnas lösningar till samtliga och brev- och paketservicen kommer inte att finnas kvar i butikerna, säger Lena Döss.

MONICA ELMQUIST BROMAN

Mer läsning

Annons