Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bara en vinst kunde framkalla vårkänslor

Annons

Ett rejält bakslag i vårvädret är inget som avskräcker dem som drömmer om storvinsten. Om detta gavs besked när 4 242 från när och fjärran kom till påskaftonens V75-tävlingar på Rommetravet.

Drömmen om storvinsten brukar ofta grusas, men ofta har drömmen åter vuxit sig stark till nästa travtävling. I varje fall bland dem som ägnar sig åt ett mer avancerat spelande.

Det är under tävlingarna allt ska bekräftas. Ta bara en sådan sak de egna kunskaperna om hästarna som deltar. Räcker kunskaperna till? För dem som aktivt planerar sitt spelande är det viktigt att få denna bekräftelse.

Vem i publiken som satsat rätt och vem som kommer att ägna helgen åt självkritik brukar vara lätt att avgöra. Minerna är ofta avslöjande. Här finns hela registret av känslor. Från stora leenden och sprudlande glädje till tillknäppt bisterhet.

Engagemanget är stort och uppslukande. Kanske lite svårt att förstå sig på för den skara glada amatörer som inte satsar vildare än på en Harry Boy för en femtiolapp.

Men oavsett hur mycket möda som lagts ned på spelandet kan hoppet om storkovan få den frusnaste av frusna att tina upp. Det visade sig många gånger under påskaftonens tävlingar på Rommetravet.

Tveklöst är det så att innehavet av en vinstbong kan framkalla riktigt värmande vårkänslor.

SVEN-ERIK OLSSON

Mer läsning

Annons