Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bara en inriktning

Annons

Svar till Carl-Oskar Bohlin,

den 7 april.

Politiker har för höga löner tycker MUF:s distriktordförande i Dalarna Carl-Oskar Bohlin. Marita Ulvskog skäller helt omotiverat på näringslivstopparna, för hon har själv en hög lön. Jo, det är möjligt Carl-Oskar att Marita och andra politiker har relativt höga löner, men i relation till deras arbetsbelastning är de lönerna betydligt rimligare än dem som Carl-Oskars polare i näringslivet tillskansar sig.

En sammanställning av lön, bonus och pensionskostnader, som SvD Näringsliv har gjort, visar att totalt 388 miljoner kronor, drygt en tredjedels miljard, gick till 30 direktörer i de största bolagen. 30 personer delar på en summa som skulle räcka till lön för 25 000 vanliga arbetare. De högst betalda politikerna är regeringens ministrar, och att leda koncernen Sverige torde vara ett minst lika krävande arbete som att leda ett privat företag.

Om det funnits 30 ministrar skulle dessa ha kostat cirka 30 miljoner kronor. Ministrar tjänar inte fullt tio procent av vad de "stackars" utskällda direktörerna plockar ut. Lika lön för lika arbete säger Carl-Oskars, ja eller hur?

Sedan är det så, Carl-Oskar, socialdemokrater betalar också skatt! Vi gör det gärna för vi tror på den svenska välfärdsmodellen. Skillnaden mellan en borgare och en socialdemokrat är att borgaren hela tiden gnäller och gnyr och tycker att skattetrycket är för högt.

Alla förslag ni kommer med går ut på att ni ska sänka era egna skatterna och fylla era egna plånböcker.

YVONNE NYGÅRDS (S)

Mer läsning

Annons