Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bara brännvinet flyter

Annons

För inte så länge sedan kunde man i Gagnefs kommun glädjas åt ett bidrag från EU på tre miljoner kronor, om jag minns rätt. Nyligen kunde vi läsa att kommunalrådet kan få framtida ekonomiska problem då staten minskar sina bidrag.

Det kan därför vara av intresse att närmare analysera EU-medlemsavgiften och ställa några reflektioner runt miljardrullningen. Om man beräknar landets avgift till cirka 27 miljarder kronor per år blir det 3 000 kronor per capita.

Gagnefs kommun, (10 000 mantalsskrivna) skulle således varje år få 30 miljoner kronor direkt från statskassan i stället för någon liten allmosa från Bryssel.

På grund av okontrollerade inflyttningar och medlemskap i Nato förväntas EU-avgiften snart nog stiga till 36 miljarder, 4 000 kronor per invånare. Som alla vet lånar vi till EU-avgiften och i dagarna föreslås att våra pensioner måste sänkas. Som alla måste förstå. För välfärdens skull.

Nog skulle 300 miljoner kronor till Gagnef de närmaste tio åren vara en god grundplåt när fördelning av vård och omsorg ska beslutas. Det kunde kanske räcka till att också ge de verkliga kulturarbetarna, jordbrukarna, ett litet bidrag. Snart flyter inte mjölken längre. Bara brännvinet. Landets medborgare är överspelade med EU-medlemskapets förträfflighet Och den allra farligaste i sammanhanget är ändringen av vår egen grundlag. Gå och rösta den 13 juni och ge din röst till de ärligaste parlamentarikerna.

Ingemar Klockar,

Åhl-Kilen

(Leksands kommun)

Mer läsning

Annons