Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bara akutvård i Vansbro

Annons

Läkarbristen är stor vid Bäckaskogs vårdcentral i Vansbro. De ansvariga går därför ut med en annons där de påtalar att vårdcentralen inte kan ge läkarvård till andra än akutpatienter under de närmaste månaderna.

Övriga i behov av läkarhjälp kommer att sättas upp på en väntelista och kallas till besök som snart situationen har ljusnat.

Tidningen har inte lyckats nå den ansvariga för vårdcentralen, andra i personalen beskriver situationen som förtvivlad och säger att patienterna både är upprörda och uppgivna.

En som reagerade mycket skarpt när han fick syn på annonsen är kommunpolitikern Wahan Harutun (kommunpartiet).

Han närmast odugligförklarar de ansvariga för den uppkomna situationen och kräver att kommunens landstingspolitiker börjar jobba för allmänhetens bästa, i stället för att bara tänka på sig själva.

Han uppmanar därtill det färska kommunalrådet Torsten Larsson att snarast kalla till ett extra kommunfullmäktigemöte för att utöva påtryckning på de ansvariga för att Vansbro har drabbats av oacceptabla vårdförhållanden.

Att vårdcentraler i glesbygd har svårt att bemanna sina läkarstationer är inget nytt. Det har krisat tidigare i Vansbro och på andra håll i landskapet och det lyser igenom i annonsunderlaget att de ansvariga ser svårig-heter att snabbt komma tillrätta med situationen.

LARS-ERIK KLOCKAR

Mer läsning

Annons