Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bankrån i Lima

Annons

Klockan 10.24 på onsdagförmiddagen utlöstes larmet inifrån Handelsbankens kontor i Lima. Två män maskerade med rånarluvor hade då tagit sig in i lokalen. Den ena var beväpnad med pistol, den andra med en kofot.

Ett antal kunder som kommit tidigt till banken för att göra sina ärenden hade redan hunnit lämna lokalen då rånarna kom in. Troligtvis inträffade rånet dock strax efter öppningsdags.

Personalen, en man och en kvinna, övermannades och bands med tejp av rånarduon. De kunde dock ändå komma åt att trycka på larmknappen, och ingen av dem skadades fysiskt under rånet.

- Men det förekom hot om våld, säger Malungs närpolischef Hans-Petter Paulsen.

En ledig polisman befann sig i Lima då larmet gick och var på plats vid banken inom tre-fyra minuter. Då hade rånarna emellertid redan hunnit fly från platsen.

Polisen misstänker att flyktfordonet kan vara en silverfärgad Mazda 626, en bil som tidigare observerats i Lima. Det är dock inte fastställt att den eftersökta Mazdan har med rånet att göra, och polisen spanade under onsdagen även efter andra misstänkta fordon.

Ett stort polisuppbåd jagade rånarna i norra Dalarna, spaningar genomfördes också från luften via helikopter under onsdagen.

Chansen att rånarna fortfarande befinner sig i Malungsområdet bedömde polisen dock under eftermiddagen som relativt liten.

- Vi har inga konkreta uppgifter om att de är kvar i området, säger Hans-Petter Paulsen.

Polisen hörde vittnen om bankrånet under onsdag eftermiddag. Tekniker inledde också en undersökning av banklokalen. Där finns bland annat en film att studera från bankens interna övervakningskamera.

Exakt hur stort bytet blev är ännu oklart, klart är dock att de båda rånarna fick med sig en summa i kontanter från banken.

Ett flertal rån har inträffat i Dalarna och de kringliggande länen den senaste tiden. Rånet i Lima är det tredje i Dalarna inom loppet av en vecka, men polisen vill ännu inte spekulera i om de olika brotten kan ha begåtts av samma personer eller om de överhuvudtaget kan kopplas ihop.

- Det är för tidigt att säga om rånen hänger ihop, säger Hans-Petter Paulsen.

Mer läsning

Annons