Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bankkortsbedragare inför rätta

Annons

Rättegången mot de fem män som misstänks för att ha lurat till sig stora summor pengar genom bankomatkortsbedrägerier på olika platser i Uppland, Västmanland och södra Dalarna, inleddes på tisdagen i Enköpins tingsrätt.

De fem männen står åtalade för sammanlagt 26 fall av grovt bedrägeri, försök till grovt bedrägeri och förberedelse till grovt bedrägeri. De har enligt åklagarens gärningsbeskrivning på ett systematiskt och organiserat sätt genomfört och försökt genomföra bedrägerierna, och det har gällt stora summor pengar.

Männen har satt in kortläsare i bankomater och därmed kunnat läsa av magnetremsorna på kort som förts in, och samtidigt haft en kamera med trådlös sändare till en videokamera på ovansidan av bankomaten, vilket gjort att de kunnat avläsa kundkoderna. De har sedan tillverkat falska bankomatkort och gjort uttag från kundernas konton.

De greps i början av december av poliser från södra Dalarna som följt efter dem från Avesta, och har suttit häktade sedan dess. Rättegången inleddes på tisdagsförmiddagen och beräknas pågå i tre dagar.

Bilinbrott i Ornäs

Inbrottsförsök på Planerargatan

Mer läsning

Annons