Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bangården – en djungel

Annons

- Det är för bedrövligt att det ska se ut så här mitt i samhället. Detta är en skam för Banverket, som tydligen struntar i att sköta sin egendom å det grövsta, säger en uppretad ortsbo till tidningen.

På bangården frodas sly och ogräs. Det är flera år sedan det kostades på en rejäl ogräsrensning på banområdet. Slyet har sedan dess hunnit bli ett par meter högt och tar man några steg ut i växtligheten så är det knappt man kan skymta stationshuset genom "djungeln".

- Visst ser det här eländigt ut. Och här är det meningen att Tåg i Bergslagen, i samband med kommundagen om ett par veckor, ska visa det nya tåget som kommer på Västerdalsbanan i höst. Det är ju knappt tåget kommer att synas bland buskarna, säger Sten-Inge Eriksson, vid Malungs kommun och ansvarig för Kommundagen.

Nu har kommunen tagit kontakt med Banverket. Man har kommit överens om kommunen ska röja bangården och skicka räkning till Banverket som äger marken.

Enligt uppgift är det tre år sedan bangården i Malung senast röjdes. Normalt sett borde bangården rensas och städas av minst en gång om året. Ogräset ska i alla fall inte få bli mer än manshögt!

ANDERS MOJANIS

Mer läsning

Annons