Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bands och rånades

Annons

De två banktjänstemännen Per-Arne Oscarsson och Lena Eggens bands av rånarna och lämnades liggande inne i lokalerna. Vid rånet hotades också bankpersonalen. På vilket sätt vill inte polisen avslöja.

Hur mycket pengar de två bankrånarna kom över finns det inga uppgifter om. Men det kan vara en stor penningsumma eftersom det var löneutbetalningsdag.

De maskerade rånarna uppträdde mycket hotfullt då de kom in i banklokalen strax efter tio på förmiddagen.

De båda banktjänstemännen bakbands med en bred silverfärgad tejp. Rånarna hade med sig en grön väska som de lade pengarna i innan de lämnade lokalerna med de två banktjänstemännen liggande på golvet.

Enligt uppgift fanns det inga kunder inne i banklokalen då rånet skedde.

När överfallslarmet utlöstes vilket förmodligen skedde när bankrånarna lämnade lokalen fick en polis bosatt i Lima, Björn Karelius, larmet. Han störtade omgående till banken, men då var rånarna redan försvuinna.

Flera tänkbara rånbilar nämndes under onsdagen. Förundersökningsledaren Hans-Petter Paulsen var mycket försiktig i sina kommenterar, men bekräftade att flera bilar var aktuella.

Den mest heta bilen var en silverfärgad Mazda 626 av större modell. Den sågs vid banken både under tisdagen och under onsdagen och den har inte kunnat spåras efter det. Även en svart BMW har varit aktuell i sammanhanget. Även en ljus bil nämns i sammanhanget. Den ska ha varit synlig strax före rånet utanför banklokalen.

Enligt uppgift kan rånarbilen ha stått parkerad på en mindre parkeringsplats strax söder om bankhuset. Där har i alla fall vittnen sett den silverfärgade Mazdan.

Det kan annars noteras att det var få människor som fanns i närområdet då rånet skedde.

Polisen har lämnat följande signalemet på bankrånarna: En av dem bar en svart träningsoverall medan den andre hade en gråfärgad tröja, öppen i halsen. Båda talade svenska med utländsk brytning och var cirka 170 centimeter långa. De var maskerade.

- Vi har en hel del vittnesmål att bearbeta och vi har flera förhör att göra. Minst ett 10-15-tal vittnen har hört av sig, säger förundersökningsledaren Hans - Petter Paulsen.

I övrigt är polisen mycket förtegen av utredningstekniska skäl.

Tekniker anlände också under onsdagseftermiddagen till Lima för att säkra spår. Men spåren efter rånarna befaras vara få. Bland annat hade de handskar på sig vid bankrånet.

Personalen, kontorschefen Per-Arne Oscarsson och hans medhjälpare Lena Eggens, fördes oskadda ut från bankkontoret efter den fruktansvärda upplevelsen och de verkade vara vid god vigör även om de var chockade.

- Rent fysiskt har vi i alla fall klarat oss bra konstaterade Per-Arne Oscarsson på vår fråga då han lämnade banken eskorterad av polis ett par timmar efter rånet.

SÖREN HAGA

Mer läsning

Annons