Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bandidosutredningen har kopplingar till Grängesberg

Annons

Utredningen mot de sex personer som sitter häktade för utpressning och utpressningsförsök mot två företagare från Stockholm går vidare. Bland de häktade finns två Bandidos-medlemmar, båda från Ludvika. De är 34- respektive 27 år, båda grovt kriminella.

34-åringen sitter bland annat häktad för grov misshandel och grov utpressning mot en av företagarna, något som skulle ha skett i januari i fjol i Grängesberg.

Ulf Göranzon, informatör hos länskriminalen i Stockholm, bekräftar att det finns en koppling mellan en av företagarna och Grängesberg men med hänsyn till den pågående utredningen vill han inte utveckla sambandet närmare.

34-åringen greps under spektakulära former förra veckan vid entrén till varuhuset NK i Stockholm tillsammans med två andra personer.

Det handlar om två olika utpressningsfall men med vissa beröringspunkter.

Biträdande chefsåklagare Per Lindqvist i Stockholm leder båda utredningarna och Ulf Göranzons bedömning är att Lindqvist kommer att begära förlängd häktningstid på de inblandade för att ro utredningen i land.

34-åringen sitter häktad för grov misshandel och grov utpressning samt försök till grov utpressning och brott mot inkassolagen.

Han är ledare för Bandidos i Ludvika och var tidigare aktiv i nazistkretsar och dömd till långa fängelsestraff för och rån och rånförsök. 1999 dömdes han till fängelse i ett och ett halvt år för medhjälp till grovt vapenbrott.

Ludvikabon har varit ledare för Bandidos underavdelning i Säffle och anses ha varit med och byggt upp mc-klubben X-team i Falun.

Han pekades också ut som vapenleverantör vid polismorden i Malexander.

27-åringen häktades för försök till grov utpressning i Stockholm samt vapenbrott, då en pistol påträffades när polis tog sig in i hans lägenhet i Ludvika. Mannen flyttade till Ludvika 2005 och är tidigare dömd till fängelse för rån, narkotikabrott och grov misshandel.

Mer läsning

Annons