Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bandet som satsar på tio år till

Annons

I den första upplagan av bandet spelade förutom Håkan Månsson och Patrik Isaksson även Pelle Sirén samt Borlängebekantingarna Thomas Larsson och Marcus Källström. Planerna var att göra några spelningar tillsammans, men efter en spelning i Sälen ombads man att komma tillbaka och bandet gjorde under första året cirka 60-70 spelningar.

- Det var inte alls meningen att det skulle bli så. Vi fortsatte och bandet blev etablerat och efterfrågat och då måste vi ju fortsätta, säger Håkan Månsson.

Under de följande åren har antalet spelningar varierat mellan 110-120 och det blir resande över hela landet. Men bandet har även spelat i de nordiska grannländerna samt i Portugal och på Cypern.

Månsson all stars är ett partyrockband när de spelar själva men man har även enbart varit kompband åt andra.

Det är åtskilliga stora artister som stått framför bandet genom åren. Eller vad sägs om Lill-Babs, Carola, Lena Philipsson, Charlotte Perelli, Lotta Engberg, Andreas Johnsson, Micke Rickfors, Mats Ronander, Sanne Salomonsen och Nanne Grönwall?

- Det är ju fortfarande några av de stora svenska artisterna vi inte kompat. I bandet har vi pratat om detta och vi skulle nog vilja spela med E-type och Ulf Lundell också, säger Håkan Månsson.

Medlemmarna i dagens Månsson all stars bor i Borlänge, Sundsvall och Stockholm så man måste ta hänsyn till detta vid resor. I dag spelar man sju-åtta gånger i månaden.

Chans att se och höra Månsson all stars på hemmaplan i Dalarna finns under skidspelen i Falun. Då tänker man för övrigt släppa skivan som spelades in på Bolanche den gångna helgen.

- Men vi ska också spela på Borlängefesten, Motorfestivalen i Älvdalen samt vid sex tillfällen under melodifestivalerna. Då visas uttagningarna först på storbild på Bolanche och så blir det schlagermusik från bandet direkt efter, givetvis med någon schlagerartist på plats.

Av bandens medlemmar i dag kan nämnas att sångerskan Lilian Bokestig vann Sikta mot stjärnorna år 2000 då hon uppträdde som Cher. Keyboardisten Micke Svahn var för övrigt lärare vid Fame Factory.

Under årens lopp har det blivit ett och annat som etsat sig fast i minnet för kapellmästaren Håkan Månsson. Bland annat blev det kravallartat vid en spelning i Sälen då man spelade med Sandelin och Ekman från Style. Den partymusiken gjorde publiken mer vild än tam.

Men det finns även andra minnen. Allt är inte ständigt glamouröst. 2003 skulle Big Brother-vinnaren Angelica Frej gifta sig utanför Arboga. Bröllopet skulle filmas av TV4 och Månsson all stars skulle få synas i fyra minuter.

Bandet åkte van och hade en släpvagn. Cirka en mil före Arboga ringde arrangörerna. Bandet var på väg utan missöden. Men.

- När jag tittade ut kom ena hjulet från släpvagnen och rullade förbi oss ut på en åker. Vi letade, men hittade inget hjul, säger Håkan Månsson.

Han åkte till Arboga för att låna en ny vagn. Väl tillbaka var ordinarie vagn lagad och man beslöt att använda den. Efter 500 meter lossnade hjulet igen.

Väl framme, ordentligt försenade, skyndade man sig att plocka upp instrumenten. Ett snabbt test och proppen gick. Från en bondgård fick man låna trefasström. Men kabeln var tio meter för kort. Nytt krångel innan man fick en skarvsladd.

Hur som helst fick bandet igång instrumenten och man kunde spela in brudmarschen åt TV4. Därmed var bandet ledigt några timmar och man skulle äta och duscha. Men eländet var inte slut.

- Vi skulle få bo på en herrgård. Men där blev vi förskräckta. Herrgården var ordentligt nedgången och de som ansvarade satt i kalsongerna och drack vin.

Bandet beslöt sig för att nobba herrgården och åka tillbaka. Då var nycklarna inlåsta och man fick vänta en timme på en bärgare i spöregn. Väl vid bröllopet igen fick man i all hast ordna nytt boende i en lägenhet. Bandet hann äta en korv med bröd och duscha som hastigast.

- Vi kom i gång och spelade brudmarschen igen, men bara en halv minut innan brandlarmet gick. Då var vi beredda att ge upp, suckar Håkan Månsson.

Efter en halvtimme kunde man dock fortsätta sedan brandkåren inspekterat lokalerna. Mardrömmarna var dock inte slut. Bandet valde att åka hem och en ny släpvagn ordnades fram.

Hemfärden började, med en punktering givetvis. Då fick man låna skum att spruta in i däcket av en bonde och bandet fortsatte till en mack där man pumpade däcket.

- Vi stannade vid varje mack vi kunde och hemresan tog säkert tio timmar. Nu ville vi bara glömma bröllopsspelningen i Arboga.

Ett halvår senare bänkade sig kvintetten i bandet för att se sig själva i fyra minuter på TV4. Det blev inga fyra minuter heller, endast dryga tio sekunder.

- Efter detta har vi aldrig spelat i Arboga, slutar Håkan Månsson.

JAN KORSGREN

Mer läsning

Annons