Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Bamse" gästade karnevalen

Annons

Trots värmen och klarblå himmel lyckades vädret spela arrangörerna ett spratt. Lördagens flaskracetävling i Vanån fick till slut avbrytas då blåsten förde flaskorna mot strömmen och bort från mållinjen.

- Vi fick till slut lov att ta de tre flaskorna som låg närmast målet och utse till vinnare, säger Annlis Wigg och skrattar åt missödet.

Inför karnevalståget drog sig allt fler besökare mot Idrottsparken invid Venjanssjön.

Längst bort på vägen syntes det första ekipaget i årets karnevalståg. Därefter följde en rad fantasifulla vagnar med teman hämtade ur händelser från det gångna året.

- Sammanlagt deltog åtta vagnar med teman i karnevalen. Dessutom hade vi en familjevagn, en musikvagn och andra ekipage, berättar Annlis Wigg.

Vinnande vagn, som utsågs av åskådarna, blev "svartbygge".

- Det är ett ämne som varit på tapeten lokalt här i Venjan, berättar Annlis Wigg.

Vagnarna blandades med barn utklädda till cowboys, Läderlappen, prinsessor, häxa, hårdrockare med mera för att deltaga i dagens maskeradtävling. Oscar Havbring fick högst betyg av juryn och vann tävlingen med sin inlevelse och utstyrsel som gammal gubbe.

I idrottsparken aktiverades barnen med femkamp där alla belönades med godispåse, medan den äldre inväntade kvällens disco och dans.

SOL JENNY ERSSON

Mer läsning

Annons