Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ball eller misslyckad?

Annons

Högstadiet bestod av fyra saker; supa, röka, skolka och sugmärken. Det var dessa fyra saker som gjorde dig ball. Trodde du själv i alla fall. Egentligen var allt bara en stor tävling om vem som var mest misslyckad.

Alla hatade de som hade alla rätt på proven och som alltid kom i tid till lektionerna. Jag finner bara ett ord; avundsjuka. Att dessa människor då blev kategoriserade som plugghästar och tråkmånsar var ju då kanske inte så konstigt eftersom man var tvungen att hitta något fel på dem.

Till skara två; supa, röka, skolka och sugmärke-skaran blev man välkommen om man visade sig vara oduglig och ickeperfekt.

Jag minns de gånger man hade fått ett sugmärke av någon under helgen och kom tillbaka till skolan måndagen därpå "Har du brottats med dammsugaren eller?" fick man skrikandes efter sig i korridoren. Då svarade man "ehmm, näääe, eller jooo, eller..." och inom sig tänkte man; "YES, strike, full pott, homerun. Någon lade märke till det!". Ahh, denna positiva mobbing, den är bra lustig.

Eller när man hade varit ute och supit under helgen och fick diverse killnamn ropade efter sig i korridoren. Man ville ju faktiskt sjunka genom marken sekunden utropen skedde men nästan direkt efter fylldes man av en ljuv känsla och "kolla på mig, jag har hånglat i helgen, det är mer än vad ni har, suckers".

Rökandet var beviset på att man var upprorisk och missanpassad även på skoltid. Man samlades i rökrutan en bit bort från skolan och tände sin cigg (som man antingen snott av morsan eller syrran) och bolmade samtidigt som man höll emot hostningar och kväljningar. Man var ju ball i alla fall, det var ju det som var huvudsaken.

Skolkandet var det som var mest uppmärksamhetssökande, de gånger man lyste med sin frånvaro UTAN att läraren hade fått någon sjukanmälan fick man lathetsstämpel... vilket var bra. Det var ju bra att vara lat och skita i skolan, det gjorde ju en lite sämre.

Den som var sämst, värst och sumpigast vann alltså ballhets- och popularitetstävlingen i högstadiet, grattis! Men vad hände egentligen med dessa människor efteråt?

Jag skulle vilja utföra en hyllning till alla "plugghästar" och "tråkmånsar" där ute. Stå på er, det är ni som kommer att vinna den "äkta" tävlingen till slut.

Mer läsning

Annons