Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bakläxa för kommunen?

Annons

- Vi anser att vi gjort en riskbedömning där vi spaltat upp och diskuterat risker med berörda chefer och fackliga representanter. Men nu får Arbetsmiljöverket titta på det här och avgöra om vi måste komplettera, säger han till tidningen.

I tisdags meddelade tidningen att det finns en risk att kommunen inte har gått riktigt tillväga när man fattade beslutet om den nya chefsorganisationen inom kommunledningen. Håkan Elfving blir enligt det nya beslutet biträdande kommunchef på halvtid och chef för barn- och ungdomsförvaltningen på halvtid, medan Stig Johansson blir biträdande barn- och utbildningschef på halvtid.

Beslutet fattades trots att facken motsatte sig det. Arbetsmiljöverket har nu uppmärksammat att det saknas en riktigt utförd riskbedömning där skyddsombud och elevombud medverkat. I dag möts alltså Arbetsmiljöverket, kommunledningen och de fackliga representanterna för att diskutera om beslutsgången verkligen gått rätt till.

- Bertil Stoltz ringde själv upp mig i förrgår och ville presentera kommunens riskbedömning. Jag ska nu träffa alla parter och se om den gjorts på ett riktigt sätt, säger Anki-Langer Silfverin, Arbetsmiljöinspektör på arbetsmiljöverket.

Men risken finns att kommunen får bakläxa, vilket också Bertil Stoltz verkar vara medveten om.

- Det är riktigt att skyddsombud och elevombud inte var med vid riskbedömningen, säger han.

FREDRIKA HILLERVIK

Mer läsning

Annons