Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bagaren är uppe med tuppen

Annons

Alla vet väl att bagaren är morgonpigg och älskar att stiga upp tidigt, tidigt för att baka?

- Jag brukar vara här kvart över fyra och det är paradiset jämfört med hur det var innan vi fick våra kyl-, frys- och värmeskåp. Då var jag här vid tvåtiden på morgonen, berättar Pära och reportern tackar försynen att han inte valde bullbakeri som yrke.

Tider är för övrigt något som gör att bagarjobbet känns högst varierat.

När det blir dags för semlor börjar samtidigt turisterna att samlas i Sälen för att äta bullar - och för att åka skidor, förstås.

- Då händer allt på en gång. Då får vi hålla oss innanför bageriets väggar och bara jobba, förklarar bröderna Jonsson, som inte var sysslolösa till jul heller:

10000 lussekatter, 10000 saffransbullar, 2500 längder och en mängd bakbulla är bland det som de bakade och levererade före helgen.

Mer läsning

Annons