Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Baena vill öppna restaurang

Annons

La Bodega är restaurangens arbetsnamn, och Rafael Baena och hans affärspartner Juan Padilla ska nu ansöka om de tillstånd som behövs för att få öppna. Lokalen, som de redan har tillgång till, ligger på Köpmangatan och har även tidigare använts som restaurang.

- Vi har redan en väldigt bra kock, och maten blir en blandning av svenskt, spanskt och internationellt, berättar Baena, som säger sig kunna erbjuda minst två anställningar.

Med lokal och affärsidé klara är Rafael Baena och Juan Padilla mycket seriösa i sina planer. Redan i september hoppas de kunna öppna sin restaurang.

Men Rafael Baena har även andra järn i elden. Från och med höstterminen kommer han att arbeta som spanskalärare på Lorensbergaskolan. Han poängterar att för honom har lärartjänsten högsta prioritet. Restaurangen kommer efter. Detta tyder på att Juan Padillas roll blir än viktigare.

- Det är skönt att inte vara ensam i det här projektet. Den här gången hänger inte allting på mig, säger Rafael Baena

- Samtidigt måste man jämka, nu när vi är två. Det är inte längre bara min vilja som gäller.

Rafael Baena medger att han är mycket besviken över att verksamheten på Räfsnäsgården gick i stöpet.

- Det känns ju fruktansvärt tråkigt att tvingas lämna Räfsnäs när jag lagt ner hela min själ i arbetet. Men samtidigt är jag inte den som drunknar i ett glas vatten. Om någonting inte funkar gäller det att satsa nya krafter. Jag känner mig inte som en förlorare, betonar han.

Och inför hösten är han bara positiv.

MICHAELA BERG

Mer läsning

Annons