Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Badtillverkare med flyt

Annons

Företaget har ingått ett Nordenavtal med Coop och slutförhandlar om tillverkning av en egen möbelserie för en stor tillverkare av badrumsdetaljer.

- Vi räknar med att våra avtal med Coop är värda sammanlagt 15-20 miljoner redan för det närmaste året, berättar marknadschef Lars Eriksson.

För en månad sedan berättade tidningen att Björbo Snickeris satsning på exklusiva badrumsinredningar blivit en succé. Vd:n och ägaren Leif Modh räknade då med en volymökning på 30-40 procent under det kommande året.

Och framgångarna fortsätter.

Efter ett års förhandlingar har företaget nu skrivit ett avtal om att tillverka och leverera en särskild serie badrumsinredningar för Coop Norge. Företaget är redan sedan tidigare leverantör till Coop Sverige.

- Gensvaret var enormt när vi var över till Norge och presenterade våra produkter, berättar Lars Eriksson och tillägger att målet är att redan under det första året leverera inredningar för fyra-fem miljoner.

- Just nu gör valutakursen att affärer med Norge är särskilt gynnsamma och avtalet med Coop ger oss också bättre förutsättningar för att via andra norska säljkanaler saluföra vår Björbo Bad-serie, säger marknads- chefen.

Han räknar dessutom med att redan inom några dagar slutföra förhandlingar med en stor tillverkare av badrumsdetaljer.

- Vi ska ta fram en egen badrumsserie åt den tillverkaren och det är ett avtal i minst samma storleksordning som Coop Norge-avtalet, berättar Eriksson.

Ledningen för Björbo Snickeri ska omgående se över personalsituationen på både försäljnings- och tillverkningssidan.

- Vi måste se till att vi har tillräcklig kapacitet för att klara avtalen, förklarar Eriksson, som räknar med att det kan bli nödvändigt med nyanställningar.

Företaget har i dag omkring 45 anställda.

KENT OLSSON

Mer läsning

Annons