Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Både Sälen och Lima firade med allsång

Annons

Trots att det var bra väder var det alltför få som kom till nationaldagsfirandet på Olnipsagården i Sälen. Det var ett drygt hundratal personer. I Lima firade man också vid Lima handel och här kom det i varje fall fler nationaldagsfirare än det gjorde i Sälen. Och på båda platserna hölls ett mycket uppskattat program.

I Sälen samlades man vid Sälen centrum och marscherade sedan till Olnispagården. I marschen från Sälens centrum gick medlemmar ur Transtrands spelmanslag och scouterna i spetsen och många var klädda i sockendräkter och viftade glatt med den svenska flaggan.

På Olnispagården framförde sedan Transtrands spelmanslag några låtar innan högtidstalet hölls av Anette Jonsson-Lill. Det bjöds också på en hel del musikunderhållning, med allsång därtill. Det var Transtrands hembygdsförening, Olnispa bystuga och Sälens byalag som svarade för arrangemanget som verkligen blev lyckat, och de som hade kommit verkade trivas med nationalsdagsfestligheterna på Olnispagården.

I Lima hade man nationaldagsfirandet vid Lima handel och här var det Yvonne Eriksson som höll högtidstalet och här hade man också en rullskidskyttetävling och en hel del underhållning både av kända och nya talanger. Liksom i Sälen hade man också allsång och en hel del andra aktiviteter både för unga och gamla genomfördes under eftermiddagen. Och här kan man nog påstå att det hade kommit ganska många för att vara med om årets nationaldagsfirande.

Det var Lima SKG skidskyttarna som arrangerade nationaldagsfirandet vid Lima handel.

SÖREN HAGA

Mer läsning

Annons