Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Både ros och ris till apoteken...

Annons

Allting ska dofta nu för tiden, till och med månadsmagasinen doftar. Föräldrar utsätter sina barn för stora allergirisker, när de vill att deras barn ska lukta gott och använder parfymerade tvättmedel.

En röst om apotekens verksamhet av litet berömmande art.

Jodå, det ska handla om apoteken och deras verksamhet i dag igen och alltså bjuda berömmelsensord till att börja med. (det kommer ett par tummen ner också,nu och nån gång framöver. Ämne Apotek lyckades verkligen tända eld på diskussionsbrasan).

Vi tar det positiva först.

Röst nummer ett:

Snälla, se till att vi inte blir av med Plus-varorna. Det är en livlina för oss som är hyperkänsliga för dofter, att kunna välja parfymfria varor, inte bara duschkräm. Affärer och stormarknader har knappast oparfymerade tvättmedel och mjukmedel, än mindre tvålar och deodoranter. Allting ska dofta nuförtiden.

Månadsmagasinen doftar. Jag får hostanfall varje gång jag öppnar en ny tidning. Jag vågar inte använda tvål ute när jag tvättarhänderna och orkar knappt gå in i en affär för alla har gott omlukta-gott-tvålar och doftljus framme. Om affärsinnehavarnavisste hur många som går förbi och inte vågar sig in i deras affärer, skulle de ta bort allt som doftar. Till och med barnen går omkring och stinker av parfymerade kläder. Föräldrarna vräker i parfymerat tvättmedel i den meningen att det ska dofta gott,utan tanke på att de utsätter sina barn för stora allergirisker.

Jag skulle vilja ge apoteken en eloge för så pass stort urvalav parfymfria varor som de har. Men - jag vill ha fler varor att välja på.

På dessa plus-ord för apoteken och deras luktfria produkter kommer omdömen av annan art.

Röst två;

Apoteket är också en källa för irritation. Vi bor några kilometer från närmaste apotek. När behov av varor uppstår, brukar vi slå två flugor i en smäll och göra ärenden dit, samtidigt med matinköp.Trots att jag har en kronisk sjukdom, får jag inte hämta ut medicinen nio dagar för tidigt. Det är alltså inte fråga om hamstring.

Röst tre:

Jag är också oerhört irriterad på apoteken.

Jag har gått med ögoninflammation nästan ett år och fått droppar utskrivna.

På informationenstår: sätt dig vid en spegel, så ser du bra - jag ser ju inte. Min käre make är inte alltid hemma och kan hjälpa mig, så många droppar hamnar fel i bland.

När jag kom till ögonmottagningen i Falun senast, fick jag återigenrecept på droppar. Då fick jag också den upplysningen att det finns "dropphållare" som man får gratis på apoteket. Varför har ingen på apoteket talat om detta? Jag frågade och fick till svar att man antar att alla som haft ögondroppar vet hur de ska tas.

Spariver?

Samma röst;

Varför finns inte alltid begärda mediciner hemma, har apoteken "tilldelning" eller vad är det?

Nästan alltid, när jag träffar bekanta på apoteket har de fått besked om att "den medicinen finns inte hemma". Vänta till nästa vecka.

- Jag vill ha min medicin nu, och inte på fredag, för då har jag ingen skjuts till stan.

Fortsättning följer i detta delikata ärende.

INGRID THOR

Mer läsning

Annons