Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bäddat för succé

Annons

Trubaduren kommer att ge en show under en timme med sina ironiska och humoristiskt tillspetsade visor.

- Vi räknar med att det ska bli en mycket bred publik. Vi har gjort en satsning som egentligen ska tilltala alla åldrar, säger parkchefen i Malung, Lars-Enar Gunnarsson.

- Vi har arbetat ett år med att få hit Björn Rosenström och vi är glada att vi kan erbjuda publiken den här kvällen. Jag hoppas att det ska bli minst tusen personer. Vi behöver cirka 800 betalande för att hela arrangemanget ska gå ihop ekonomiskt, säger Lars-Enar Gunnarsson.

Björn Rosenström läste under början av 90-talet vid juristlinjen på Handelshögskolan i Göteborg. Under den tiden var han engagerad i pubverksamhet och framförde sina visor. Det var på inrådan av sina studentkompisar som han 1996 spelade in en skiva med låtar han gjort under åren.

På den tiden hade han ingen tanke på att just musiken skulle bli hans framtid. Han var helt inriktad på att utbilda sig inom juridiken och bli advokat. 1999 beslutade han sig för att helt satsa på juridiken, men efter ett år på advokatbyrå ändrade sig Björn Rosenström och beslutade att satsa helt på musiken i stället. Och på den vägen är det.

- Han har lyckats enormt bra och jag räknar med att det ska bli en stor publikkväll på Orrskogen, säger Lars-Enar Gunnarsson.

Förutom scenshowen med Björn Rosenström kommer det också att vara pub som vanligt i den södra delen av Orrskogen och i den norra delen kommer det att vara disco.

- Programmet är inriktat på att i första hand ge ungdomen en bra kväll men vi räknar också med att många medelålders ska komma till Orrskogen, säger Lars-Enar Gunnarsson som uppger att man kan ta in över 1 500 besökare eftersom bägge avdelningarna på Orrskogen är öppna den här kvällen.

När Björn Rosenström nu framträder har han med sig ett femmannaband där han och hans två bröder samt två erfarna kompmusiker ingår. Det är en blandning av gamla och nya låtar som kommer att framföras.

Malungsborna har att se fram emot en toppkväll på Orrskogen.

SÖREN HAGA

Mer läsning

Annons