Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Axel Liss har avlidit

Annons

Axel Liss var född och uppväxt på gården i Hansbyn, som blev hans och hustru Marias hem till fram till Axels frånfälle.

Som ung fick Axel Liss hjälpa till på föräldrarnas jordbruk. Men efter en tid fick han arbete vid dåvarande Vägstyrelsen. Efter några år som vägbyggare fick han anställning vid Björbo spisbrödsfabrik. Han avslutade sin yrkesbana som snickeriarbetare vid träförädlingen i Björbo. Under en period av sitt liv var Liss också möbelhandlare som återförsäljare för Nils Olssons möbler i Vansbro.

Vid sidan av yrket och en pietetsfull vård av den egna gården, har Axel Liss också ägnat idrotten en stor gärning. I unga år var han aktiv som fotbolls- och bandyspelare. Senare i livet lade han ner ett uppoffrande arbete för olika idrottsarenor i bygden. Han deltog dels vid tillkomsten av Björbos fotbollsplaner och han var aktiv i arbetet med att ge bygden förutsättningar för ishockeyspel genom medverkan i tillkomsten av bygdens tre hockeyanläggningar, den senaste i form av Björbo ishall.

Axel Liss fungerade också under många år som funktionär och utövade tillsammans med hustrun tillsyn och arbete med att ställa hockeybanan i ordning.

Den bortgångne hann även med att sjunga i Björbo manskör, jaga, fotografera, snickra till husbehov och idka fäbodbruk, det senare huvudsakligen vid Tyrsbergs fäbod.

Närmast sörjande är hustru Maria och barnen Bo och Gun med familjer.

Mer läsning

Annons