Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Avtal klart för kommunalare

Annons

Kommunals medlemmar är garanterade ett påslag på minst 175 kronor. I snitt har det blivit 520 kronor i höjning i år som fördelats individuellt.

Kommunen har efter en lönekartläggning med Jämos system, lönelots, konstaterat att det förekommer könsrelaterad lönediskriminering i Ludvika kommun. Kommunstyrelsen anslog i december 585 000 kronor utöver lönepotterna 2006 för att rätta till dessa diskrimineringsfall.

Under 2005 rättade kommunen till lönediskrimineringen som konstaterats bland yrkesgrupperna socialsekreterare, förskollärare samt förste enhetschefer och enhetschefer inom äldreomsorgen.

I år får två andra yrkesgrupper sin lön könsjusterad.

Det gäller 41 skolmåltidsbiträden som är lönediskriminerade. De uppbar en medianlön på 16 041 kronor i månaden i 2005 års avtal. Denna totalt kvinnodominerade grupp kan yrkesmässigt jämföras med manliga yrkesgrupper som renhållningsarbetare, förrådsarbetare och förare av tyngre fordon, som hade högre löner.

- Vi tar 400 utöver potten som vi har fördelat individuellt bland kökspersonalen, säger Doris Gustavsson vid kommunens personalenhet.

En annan yrkesgrupp som anses vara lägre avlönad än de manliga i samma lönelotsgrupp är kommunens 18 fritidsassistenter. De tjänade 17 200 i snitt. Ett par av dessa tillhör Kommunals avtalsområde.

- Per arbetstagare handlar det om 1000 kronor för fritidsassistenterna som får det extra för individuell fördelning oavsett facklig tillhörighet, säger Doris Gustavsson.

Förhandlingsdelegationens ordförande Ivan Eriksson (s) hoppas att man nu rättat till de stora könsrelaterade snedsitsarna.

- Vi har nu gjort vissa satsningar på de grupper vi fann i vår lönekartläggning. Snedsitsarna är till stor del åtgärdade. Nu har vi en fungerande åtgärdsplan ifall vi skulle hitta något fler fall.

- Vi har ett lönesystem som är uppbyggt på lön efter kompetens och kvalifikationer. Vad det handlar om inför framtiden är att vi sätter rätt lön från början.

- Att vi fann könsrelaterade snedsitsar är inte så konstigt och vi fann under lönelotskartläggningen inga anmärkningsvärt stora snedsitsar.

-Vi har inte haft individuell lön så många år och i de förra systemen så lyftes lön efter tjänsteår och kanske inte efter kompetens i alla fall, säger Ivan Eriksson.

BO JOFFER

Mer läsning

Annons