Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Avstå, Bergvik och Korsnäs!

Annons

Administrationsbidrag är ingen utdelning anser Bergviks Sture Björk och företrädaren för Korsnäs Uno Brinnen. Det viktiga är inte vad pengarna kallas utan det faktum att pengar som bör användas till utvecklingen av vårt Älvdalen i stället används för att minska kostnaderna för skogsbolagen.

Uno Brinnen säger att administrationsbidraget inte ska ske på de andra bidragens bekostnad. Detta är prat i nattmössan.

Det är naturligtvis så att bidragen till utvecklingen av vår bygd blir mindre när en del av de pengar som finns i stället skickas till Bergvik och Korsnäs. Dessa bolag har sina förvaltningskostnader och kan öka sitt överskott när en del av de medel som enligt syftet med besparingsskogen ska gå till Älvdalens utveckling.

Uno Brinnen tror att ett administrationsbidrag ger engagerade delägare. Det är förmodligen ingen skogsägare som i sina kalkyler har räknat med att få ett bidrag till förvaltningen av sin skog på bekostnad av olika åtgärder för bygdens utveckling. Det vore bättre om de som engagerar sig i arbetet med våra ungdomar och i utvecklingen av vårt Älvdalen fick ökade resurser.

Det enda rätta är att Bergvik och Korsnäs avstår från de belopp som de enligt stämmobeslut ska få i administrationsbidrag.

Om Bergvik och Korsnäs fortsätter på den inslagna vägen kommer de att få uppleva hur inställningen till dem blir alltmera negativ inte bara i Älvdalen utan även i övriga delar av vårt land. En minskning av bidrag till bygden för att öka vinsten för storbolag kan aldrig försvaras !

OLLE BOHMAN, GÅSVARV, ÄLVDALEN

Mer läsning

Annons