Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Avspärrning vid Forsmark hävd

Annons

Vid 15.30-tiden hävde polisen den yttre avspärrningen runt kärnkraftverket, uppger Upsala Nya Tidnings nätupplaga. Polisen sökte med bombhundar fortfarande vid 17-tiden efter misstänkta föremål inne i kärnkraftverket. Kärnkraftverket Forsmark utrymdes i morse efter ett telefonsamtal där en okänd person sagt att en bomb fanns på verket.

Under eftermiddagen beslutade polisen dock att dra ned på insatsen.

Polisen hade på eftermiddagen ingen misstänkt för bombhotet.

Det gäller bland annat personer som rört sig området som väckt polisens intresse.

Driften av kärnkraftverket påverkades inte av bombhotet, däremot fick all underhållspersonal utrymma verket i avvaktan på polisens undersökning.

Christer Nordström, Uppsalapolisens talesman, bekräftade hotet men gav inga detaljer.

Polisens bombgrupp kom till Forsmark på eftermiddagen. Teknikerna ska undersöka kraftverket och se om där finns någon misstänkt bomb.

Polisen räknar med att i dag få besked om något ligger bakom bombhotet, uppger Christer Nordström, Uppsalapolisens talesman, för TT.

Enligt TT:s reporter var läget vid avspärrningarna avspänt. En handfull journalister och fotografer var på plats. Från Forsmarks sida vill man inte säga någonting om hoten och insatserna. Kärnkraftverkets informationschef Claes-Inge Andersson hänvisade till polisen.

Internatskolan Forsmarks skola ligger strax utanför de avspärrningar som upprättats kring kärnkraftsverket. Hotet och avspärrningarna gjorde att många elever inte kunde ta sig till skolan.

Länsstyrelsen har räddningstjänstansvar om det inträffar en olycka.

Även på Ringhals kärnkraftverk i Varberg har uppmärksamheten skärpts med anledning av bombhotet i Forsmark, uppger TV|4 Halland.

Inga direkta hot har framförts till Ringhals och företaget vill inte närmare gå in på vad det innebär att uppmärksamheten skärpts.

TT

Mer läsning

Annons