Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Avslöjad knarkfabrik

Annons

- Vi närmar oss slutet av utredningen, men jag begär förlängning med att väcka åtal.

- Det fattas fortfarande en del material, bland annat delar av den tekniska utredningen från Statens kriminaltekniska laboratorium, SKL, säger Sven-Erik Lind.

Det handlar om analyser av cannabisplantor och annat som togs i beslag vid den stora razzian som genomfördes strax före nio på lördagskvällen den 22 mars mot gården i Dalkarlsbo och ett militärförråd intill villaområdet Svedjan.

- Odlingen i husets källare bestod av cannabisplantor som stod på tork och som var på tillväxt, säger Sven-Erik Lind.

På ett ställe hittades också en väska som innehöll haschkakor.

Det finns också misstankar om att militärförrådet vid Svedjan skulle bli en haschfabrik.

- Utrustningen i militärförrådet var inte färdigställd, men såg ut kunna användas för odling av cannabis. Det gör inget om det är mörker, det går att odla med hjälp av värme och belysning, säger åklagaren.

46-åringen och hans sambo häktades kort efter tillslaget. Kvinnan släpptes senare på fri fot, men mannen är fortfarande frihetsberövad. Han har inte begärt några omhäktningsförhandlingar utan har gått med på fortsatt häktning för varje fjortondagarsperiod.

- Mannens inställning när det gäller spriten är att han tillverkat den. Men han förnekar narkotikabrott. Han har en förklaring om att det inte var narkotika han hade, men att han skulle göra någon form av affär med den.

Polisen har också hittat en del stöldgods på gården i Dalkarlsbo, men det är ännu inte klart om 46-åringen är misstänkt för stöld eller häleri.

Den lokala polisen har hjälp från länets narkotikarotel med utredningen.

Rikskriminalpolisens rotel för bekämpning av grov organiserad brottslighet arbetar också med ärendet.

BÖRJE GUSTAFSON

Mer läsning

Annons