Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Avskärmningen av Väsman

Annons

Det föreslagna brobygget, det så kallade schabraket på 10-15 meters höjd över järnvägsområdet och varuhusbygget Lidl, kommer att avskärma den vackra utsikten mot sjön Väsman, som är stadens signum - en pärla för riksgenomfartstrafiken.

Kostnaden för brobygget kommer att överstiga tolv miljoner på grund av Banverket och Vägverkets höga krav på säkerhet över ban- och vägområde. För att handikappade, personer med rullatorer, rullstolsburna samt för personer som har svårt att gå i höga och långa trappor, ska kunna komma över banområdet fordras hissar.

Man kan sedan fråga sig vilka familjer med stolar, bord och badmadrasser och picknickkorgar som kommer att använda sig av denna bro.

Kom ihåg att vi i dagens samhälle är bilburna och ganska bekväma av oss. De som bor i direkt anslutning till brofästet kommer kanske att använda den höga bron, för att sedan gå till Roths äng som är oasen vid Väsman-stranden. Mitt tidigare förslag om att bredda kajbron över järnvägen med både gång- och cykelbana samt en bredare trafiksäkrare bro för mötestrafik, kommer att kosta under två miljoner kronor. Detta för att man kan använda lastkajens mursten på banområdet till brobyggnaden.

Markutrymme finns enligt stadsplanen för denna brobreddning. Både Banverket och Vägverket är villiga att hjälpa till med brobygget.

Hela Väsmanstranden kan nu utvecklas från en nuvarande bakgård, till att bli Ludvikas naturvackra ansikte ut mot den lövskogsbekransade sjön Väsman.

BERTIL BRATT

Mer läsning

Annons