Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Avhopp efter schism i Idre Turism

Annons

Enligt uppgift har personalen på Idre Turism informerats om att Emretsson och Entian kliver ur bolaget Idre Turism, där man tillsammans med Johnny Granlund varit delägare.

Idre Turism bildades sedan det visade sig att kommunens tidigare turiststiftelse SIG-stiftelsen inte var lämplig rent kommunjuridiskt att driva turistbyråverksamhet med tillhörande uppgifter.

När sedan turistbyråtjänsterna upphandlades så var det företaget Fliesbergs Outdoor som vann upphandlingen.

Efter en trög start valde Fliesbergs Outdoor genom ägaren Johnny Granlund att köpa bolaget Idre Turism och sedan ett år har Peter Emretsson varit anställd som vd. Idre turism jobbar med bokningsuppdrag och sitter på stugägaravtal vad gäller uthyrningsverksamheten.

Bolaget har även i ett separat avtal med Fliesbergs Outdoor fått uppdraget att driva turistbyråverksamheten i Idre.

När nu företagets två företrädare, Peter Emretsson och Peter Entian, väljer att lämna bolaget, de två har redan sagt upp sig, så innebär det i praktiken ingen förändring vad gäller uppdraget mot kommunen. Däremot måste nu Idre Turism på sikt lösa den situation som uppstår när företagets ledning nu förändrats.

- Det stämmer att styrelsen fått en uppsägelse från vår vd Peter Emretsson, säger Johnny Granlund.

- Men vi är överens om att han ska jobba kvar här under de sex månader som uppsägningstiden löper. Så det finns inga "hard feelings" mellan oss, säger Johnny Granlund.

Granlund hävdar sedan att han inte känner till att även Peter Entian sagt upp sig. Inte heller vill han kommentera det faktum att de båda lämnar bolaget.

Men företrädare för näringslivet som tidningen varit i kontakt med påtalar att namnet Johnny Granlund har setts som ett problem i Idre. För Idre Turism har vetskapen om att Granlund finns med i företaget gjort det svårt att få till det förtroende som eftersträvats, något som Peter Emretsson inte vill kommentera.

Johnny Granlund har vid flera tillfällen påtalat nödvändigheten av att samarbeta inom näringslivet, men han har haft väldigt svårt att få med sig andra företagare på sina egna satsningar och visioner. Att det nu uppenbart finns en schism inom Idre Turism, även om det förnekas från Granlunds och Emretssons sida, visar att det samarbete som Granlund önskar är avlägset.

Före den sista juni ska dessutom Älvdalens kommun och Fliesbergs Outdoor vara överens om huruvida avtalet för turistbyråerna ska förlängas. Det kan innebära en ny motgång för Fliesberg Outdoors verksamhet i Idre.

NISSE SCHMIDT

Mer läsning

Annons