Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Avgå Henriksson!"

Annons

Den allvarliga kritiken riktar Lennart Berg, ordförande i styrelsen för Ludvika teaterförening i ett öppet brev adresserat till kommunalrådet Roger Stål (s).

Upprördheten bland teaterfolket verkar inte veta några gränser. Den ledande kultur- och fritidspolitikern beskylls för att vara, negativ, okunnig, fara med osanningar och att han lämnar ut felaktig information.

Sammantaget drar nu teaterfolket den slutsatsen att han inte längre är kvalificerad för sitt uppdrag som ordförande i nämnden.

Bakgrunden till missnöjet med Henriksson (s) uppges bottna i flera incidenter. En konflikt om barnkulturen i Ludvika kommun framstår som droppen som fick sinnet att rinna hos de ledande inom teaterföreningen.

- Vi anser att kulturen är viktig i ett modernt samhälle och en lisa för själen för innevånarna i vår kommun. Men vi har grymt blivit tagna ur denna uppfattning genom Ingvar Henrikssons negativa och tyvärr lögnaktiga uttalanden i samband med ett seminarium om barnkulturfrågor på Starbiografen den 19 maj, skriver Berg.

- Av en ren händelse fanns där en representant för teaterföreningens styrelse närvarande. Denna gång fick alltså Henriksson ingen möjlighet att oemotsagt sprida sina lögner och osanningar, dundrar han vidare.

Enligt Berg ska Henriksson ha hävdat att teaterföreningen sköter sina uppdrag dåligt, bland annat för att den inte ordnar några teaterföreställningar för barn och ungdomar i Ludvika. Han lär i sammanhanget ha antytt att kommunen överväger att dra in sitt anslag till föreningen.

- Nästa lögn var nästan den som gjorde mest ont. Det gällde våra teaterresor. Han påstod att vi hade så bra ekonomi så vi kunde unna oss att åka till Stockholm flera gånger per år, fortsätter Berg.

- Den korrekta beskrivningen är att de teaterresor vi anordnar till andra orter betalas till sista kronan av de som reser med. Anslaget har inte naggats med en endaste krona, dementerar han.

Teaterföreningen har krävt att Henriksson tar tillbaka sina ord och ber om ursäkt. Det har han enligt uppgift ännu inte gjort vilket kan vara en starkt bidragande orsak till den infekterade situationen.

- På hur många ställen är Henriksson ute och lämnar felaktig information utan att någon bemöter honom och talar om sanningen, undrar Berg avslutningsvis.

- Risken föreligger att nämnden fattar beslut på felaktiga grunder!

FREDDY NYLUND

Mer läsning

Annons