Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Äventyrssafari i Grängesberg

Annons

Jag gick på promenad i Grängesberg och började i västra Gränges. Gick igenom Cassels Park vid så kallade Loftet. Helt igenvuxet, bara en smal stig där det en gång har varit ganska brett. Gick ut på Skolvägen, på den så kallade trottoaren, halvmeter bred ungefär, alldeles igenvuxet. Det ser ut som jag har hamnat i någon öststat, tänkte jag. Det ser helt enkelt för jävligt ut.

Stora gropar i vägbanorna överallt på. Gick neråt centrum. Jag gick under den så kallade Dynamitenviadukten och hoppades på att det inte skulle komma någon långtradare just då, men det gjorde det naturligtvis. Livrädd.

Gick Björkås gång/cykelbana, alldeles svart där också. Hade jag inte haft mina hundar med mig, har jag nog inte gått där heller.

Men jag har en idé. Varför inte starta ett Äventyrssafari i Gränges, med början vid Cassels Park. Vi kan kalla det för Djungelsafari "Hugg er fram", Skolvägen.

Gå flera i bredd på smal trottoar, får se vem som bryter benet först, eller den som ramlar ned i en stor grop mitt i vägen (OBS många vägar att välja mellan) eller blir överfallen på våra oupplysta cykel/gångbanor (en verklig rysare) eller blir överkörd av en tjugofyrameters långtradare i viadukten (Riksvägen).

Men sen har vi några äventyr kvar och ett är vi ganska säkra på att få i början av året 2005. Den blir att kallas "Låt skiten brinna" (medtag grillkorv).

OBS! Alla dessa äventyr är helt gratis!

Nej, lägg pengarna på vården, polisen, räddningstjänsten, skolan med mera för det behöver vi alla.

IN THE GHETTO

Mer läsning

Annons