Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Äventyrsbadet klart nästa år

Annons

Den modell man valt för bygget är identisk med den som finns i Katrineholm och som är den hittills enda i sitt slag i landet.

I Sala och Bollnäs planeras liknande anläggningar som den planerade i Ludvika.

Ingvar Henriksson med flera har varit på plats i Katrineholm och kunnat konstatera att det är en mycket fin anläggning man siktar in sig på. Kostnadsbilden ligger på cirka 15 miljoner.

Oppositionen talar sig dock varm för en variant runt 40 miljoner, av liknande sort som finns i Gustavsvik och Sandviken, och yrkade på att titta över s-grupp-ens förslag ytterligare en gång.

Ingvar Henriksson, s, och hans partikamrater, hävdar dock att man inte har ekonomi för en större satsning än den som nu vann gehör med knapp marginal.

3 september ska projektgrupp-en sammanträda för att ta fram ett färdigt avtalsförslag till kommunfullmäktige i oktober.

Det var efter en stundtals het diskussion i kulturnämnden i måndags som man kom fram till det förslag som nu gick igenom med minsta möjliga marginal, 6-5 efter votering .

Äventyrsbadet kommer att uppföras mellan Sporthallen och Kyrkskolan och kommer att inne-fatta bland annat ett spa för cirka 15 personer, relaxavdelning, spacebowl, barnlagun och rutsch-banor, allt anpassat för att kunna användas av alla åldrar från förskolebarn och uppåt.

Det är också tänkt att gymet, som i dag är placerat i källarutrymmena på Sporthallen, ska flyttas över hit för att frigöra mera yta för andra aktiviteter i hallen, exempelvis gymnastik och "pyjamassporter".

Äventyrsbadet kan också hyras ut till exempelvis företag under kvällstid.

Som vi tidigare berättat är inte kommunen själv byggherre. Äventyrsbadet byggs av ett företag som sedan hyr ut anläggningen till kommunen under 20 år. Underhållet kommer att skötas av kommunen.

- Vi kommer inte att belasta kommunens ekonomi med den här anläggningen.

- Övrig verksamhet som vård och omsorg kommer inte att påverkar ekonomiskt när vi valt att göra ett sånt här "hyrköp".

- Däremot kommer vi säkerligen att höja besökssiffrorna avsevärt, tror Ingvar Henriksson, som också hoppas på många tillresande från grannkommuner och grannlän. Många Fagerstabor åker till simhallen i Sala i dag och de har ju betydligt närmare till oss, säger han.

- Vi har tittat på ekonomin för den nya anläggningen och tror att besöksfrekvensen kommer att öka i sådan omfattning att kommunens ekonomi inte kommer att belastas den dag det hela kommer i gång, säger han.

Nu återstår att se hur fort byråkratin arbetar. Själva byggtiden för anläggningen beräknas till sex månader.

BERTIL DANIELSSON

Mer läsning

Annons