Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Äventyrsbadet är rena panikåtgärden

Annons

Svar till Mycket upprörda Ludvikabor, 23/2:

Insändaren handlar om kommunens ekonomi, rämnande VA-system, försämrad sjukvård och polisfrånvaro. Signaturen ställer förhållandena mot beslutet att bygga ett äventyrsbad i Ludvika.

Jag förmodar att äventyrsbadet först varit uppe i kommunstyrelsen där den verkliga makten sitter varefter medlemmarna i fullmäktige jamat med.

Svagt och upprörande mot bakgrund av att andra kostnadskrävande utgifter står i dörren, till exempel det snabbt förväntade sammanbrottet av VA-nätet.

Att bygga äventyrsbad förefaller vara rena panikåtgärden hos bypolitikerna som inte tycks kunna hindra ett allt snabbare förlopp mot samhällets sönderfall.

Ett äventyrsbad i Ludvika kanske är ägnat som ett försök att få människor att stanna inom kommunen och helst att få nya kommunmedborgare genom inflyttning.

Men det är inte äventyrsbad som drar nya kommunmedborgare till bys.

Vad som efterfrågas är tillgång på arbete, bra undervisning, god sjukvård och åldringsvård, goda kommunikationer och gatufrid.

I Borlänge finns ett äventyrsbad av hög standard, men som inte i något avseende är överbefolkat.

Även i Sandviken finns ett nybyggt äventyrsbad.

Jag anser att ett äventyrsbad i lilla Ludvika är ett utomordentligt avslöjande kännetecken på långt framskriden cerebral impotens hos beslutsfattarna.

Mycket upprörda Ludvikabor uppmanas ta del av de protokoll om beslut av äventyrsbad och som visar hur politikerna röstar. Det underlättar att redan nu ha vetskap om vilka politiker man inte skall ge sin röst vid valet 2006.

Intill dess är allt rakt förbannat!

BO LINDEBERT, MED HJÄRTAT FÖR ALLTID KVAR I LUDVIKA

Mer läsning

Annons