Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Äventyret kan (snart) börja

Annons

För närvarande görs de sista arbetena vid äventyrsbadet i Maserhallen. Förutom att en del omklädningsrum och relaxytor ska iordningställas är det i princip bara de sista finjusteringarna kvar att göra.

- Det stämmer. Vi har vatten i de flesta av bassängerna och har även kunnat provåka rutsch- banorna, berättar Eva Nordin.

Provåkandet resulterade dock i att en av rutscharna fick byggas om en aning.

- Det blev lite för många kurvor i den vilket resulterade i att åkaren kastades omkring aningen för mycket, men det är åtgärdat nu så det mesta börjar bli i ordning.

Äventyrsbadet kommer att innehålla en barndel, en vågbassäng, en vildfors, en utepool, en bubbel-pool samt tre olika vattenrutschkanor. Dessutom kommer där att finnas en rejält tilltagen bastu-avdelning samt ytor för friskvård och relax.

Drygt 20-talet personer kommer att arbeta vid anläggningen och bland dessa återfinns samtliga av simhallens tidigare personal.

- Dom följde alla med över till det nya bolaget (Maserhallen AB som till 91 procent ägs av Synerco och till nio procent av Borlänge kommun, reds anm) och det är vi självklart glada över. De besitter ju ovärderlig kompetens vi inte vill vara utan, konstaterar Eva Nordin.

Just avtalet med kommunen är något som väckt intresse på andra håll i landet och som redan genererat ett antal studiebesök från andra kommuner.

- Man har varit här från bland annat Sollentuna och Sundsvall och de var mycket intresserade av den lösning vi har här. Den innebär i princip att badet inte kostar kommunen en krona. Finansieringen läggs på vår hyra och om 25 år ska allt vara slutbetalt. Under tiden har dessutom kommunen del av eventuell vinst.

För att badet ska generera vinst räknar hon kallt med.

- Faktum är ju att det knappt finns ett enda av landets äventyrsbad som går dåligt även om det är en bransch där man inte skär guld med täljkniv.

- Men vi räknar med att nå upp emot 4 000 nya besökare i veckan och det ska räcka för att skapa åtminstone en liten vinst redan under första året. Det gäller helt enkelt att kunna erbjuda våra gäster så mycket som möjligt, från bad till relax och fitness.

Sedan beslutet om äventyrs-badet togs har Eva Nordin också märkt av en stor optimism bland allmänheten.

- Verkligen. Alla är jättepositiva och har, med all rätt, stora förväntningar på badet. Dom ska vi givetvis infria.

Största dragningskraft lär de tre vattenrutschbanorna ha. Samtliga är bland det bästa som finns på marknaden och lär bjuda på hisnande upplevelser.

- Vi har satsat hårt just på rutscharna och det är lite "Rolls Royce-stämpel" över dom. Den längsta, Magic Eye är 123 meter lång och i den åker man på gummi-flottar, faktiskt nästan hur många som helst samtidigt.

- Något som innebär att kötiderna där blir korta. Dom övriga rutscharna är Black Hole (ca 100 meter) och Super G (80 m). I den förstnämnda åker man delvis i mörker och i den andra går det riktigt rejält fort.

Sista handen vid badet lägger för närvarande också konstnären Anders Björnhager som har uppdraget att försköna badets väggar med sin konst.

- Jag har väl några veckors arbete kvar, sen blir det semester och då ska jag givetvis ligga här och plaska, säger han.

Fattas bara annat.

OLOF SCHÄÄF

Mer läsning

Annons