Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Även kustbevakningen lämnade listor

Annons

Även kustbevakningen och polisdistriktet i Kronobergs län har skickat namnlistor över anställda till den 33-åring som uppges vara ledare för en högerextremistisk grupp.

För två veckor sedan bad 33-åringen via mejl till kustbevakningen att få ut listor. Redan dagen efter kom samtliga 750 anställdas namn i bokstavsordning och med uppgift om tjänsteställen, skriver Metro i Göteborg.

Mannen hade uppgett sitt riktiga namn men hävdat att han arbetade med ett forskningsprojekt om könsuppdelningen inom olika myndigheter.

Även Kronobergspolisen har lämnat ut en lista över de som var anställda i januari förra året till mannen, dock utan tjänstetitlar.

Mannen har kommit över en fullständig lista över alla anställda vid polisen i Västra Götaland, 3|700 namn. I den delen har en personalhandläggare inom polisen anmälts till personalansvarsnämnden för brott mot tystnadsplikten.

För två år sedan ingick 33-åringen i en nazistgrupp i Västerås vilken åtalats för förberedelse till terroristbrott. I gruppens manifest beskrivs polisen som militära fiender som bör avlivas. Även andra myndighetspersoner ansågs som gruppens fiender.

TT

Mer läsning

Annons