Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Avbryt Laps Care"

Annons

Det skriver Perols Ulla Gudmundsson från Nätverket, Sune Garmo, SPF Rättvik och Arne Stenback, PRO Rättvik i ett brev till socialnämnden.

Organisationerna kräver att försöket med Laps Care avbryts. Att en snabbutredning ska fastställa exakt hur många pensionärer som blivit lidande och inte fått sin hjälp till följd av problem med Laps Care. Varje enskild pensionär vars hjälp från hemtjänsten uteblivit ska få kompensation. I samråd med personal, gamla och anhöriga överväga förbättring av styrning och planering av hemtjänsten.

Risk för liv och lem, skriver organisationerna kan också uppstå. Viktig information om människors hälsotillstånd är svår att datorisera, kan gå förlorad eller försenas på grund av täta personalbyten.

- Vi ställer oss frågan om införande av Laps Care är ett sätt att undvika att ta i ledarskapsproblemen. Effektiviseringsproblemen bör lösas genom bättre mänskligt ledarskap, anser Nätverket, PRO och SPF.

Ord som valfrihet, trygghet, stabilitet och kontinuitet är viktiga för de gamla och för organisationen krävs mänskligt ledarskap, anser organisationerna.

Mer läsning

Annons