Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Autograf- jägare anföll Fame

Annons

Fame är dansbandet med melodifestivalvinnarna Magnus Bäcklund och Jessica Andersson som frontfigurer. Totalt består Fame av sex personer och spelningen är den första i Dalarna.

- Det är alltid kul att möta publiken och på ställen som det här så blir det en speciell känsla, nästan som en familj, säger Magnus Bäcklund.

Han vill inte kalla sig någon danskille, trots att han kommer från Hällefors och en miljö där danskulturen var viktig. Innan Fame startade sin turné hade han aldrig sjungit så länge som under den kommande kvällen. Fem timmar på scen betyder stora påfrestningar på rösten.

- Det är jobbigt att vara så länge på scen, att uppträda inför en stående publik är mycket lugnare, säger Magnus.

När det bara är några minuter kvar tills de ska stå på scen dyker Jessica upp vid turnébussen. Genast kommer ett gäng autografsugna fans i den yngre delen av publiken fram och både Magnus och Jessica blir upptagna med att skriva på idolkorten.

Innan hon går till scenen passar hon på att ta på lite myggmedel, det är fuktigt i luften och knotten stortrivs. För Fame väntar ett hårt arbetspass i den svenska sommarnatten.

CARL-MAGNUS FAGERHOLM

Mer läsning

Annons